بادامچی مطرح کرد

زورگیری؛ آسیب خفته در زیر پوست شهر

نایب رئیس سابق کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: از نگاه بنده ریشه آسیب های اجتماعی خشن به تورم جاری در سفره مردم باز می گردد که روز به روز ناامنی را در جامعه گسترش می دهد.

به گزارش ایسنا، زورگیری های خشن از جمله آسیب های اجتماعی به شمار می رود که این روزها گریبان گیر جامعه به ویژه در شهرهای بزرگ شده است. فیلم هایی که هرازچندگاهی از طریق فضای مجازی منتشر می شود با روایت صحنه جرم جامعه را به بهت فرو می برد. صحنه ای که یک زورگیر در کمال ناباوری به یک شهروند در پشت فرمون خودرو یا پشت میز کافه برای سرقت حمله ور می شود.

خوشبختانه با تلاش نیروهای انتظامی اغلب این سارقان دستگیر می شوند؛ اما به نظر می رسد آنچه که بیش از پیش حائز اهمیت است ریشه یابی این موضوع برای پیشگیری از تکرار این جرائم خشن است. جرائمی که تبعات جبران ناپذیری برای امنیت جامعه به همراه دارد.

ریشه آسیب های اجتماعی به معیشت مردم باز می گردد

محمدرضا بادامچی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت فعلی زورگیری های خشن در شهرهای مختلف کشور، بیان کرد: این آسیب های خشن اجتماعی و به نوعی مصیبت های اجتماعی در وهله اول به معیشت مردم باز می گردد. این آسیب ها ریشه در تورم جاری در زندگی مردم دارد. افرادی که روز به روز قدرت خرید خود را از دست می دهند، یک گام بیشتر به سمت این جرائم کشانده می شوند. از نگاه بنده قبل از آنکه از جنبه قضایی و انتظامی به دنبال پیشگیری از قوع این جرائم باشیم، باید به ریشه این آسیب های اجتماعی توجه کنیم.

نگاه حاکمیت برای حمایت از اقشار ضعیف صحیح نیست

وی در ادامه اظهار کرد: با راه اندازی سیستم صحیح برای حمایت از اقشار آسیب پذیر می توان از این جرائم پیشگیری کرد. حاکمیت نگاه ضعیفی در این بخش دارد. به جای اینکه به مردم ماهی گیری یاد داده شود تا وضعیت بهتری در تولید و اشتغال داشته باشند، یارانه های عجیب و غریب برای آنان در نظر گرفته می شود و تورم بعد از 20 روز آن را پوشش می دهد. حاکمیت باید به این بعد توجه کند. امروز که مسائل تحریم و مراودات پولی ما به مذاکرات با آمریکا رسیده است، باید با جدیت  دنبال شود.

دولت چهاردهم از روز اول به خواسته های مردم توجه کرد

این عضو شورای مرکزی حزب اسلامی کار، تصریح کرد: مطالبه مردم این است که مذاکره را خیلی جدی پیش ببرند. موضوع FATF ر ا ساماندهی کنند. مثلا مجمع تشخیص مصلحت نظام باید زخم جامعه را بشناسد.  نباید موضوع FATF را مدام از این هفته به هفته دیگر موکول کرد. تصمیم گیران کشور برای حل مسائل اقتصادی جامعه باید به این موارد بپردازند. دولت چهاردهم از روز اول به خواسته های مردم توجه کرد. در تحقق بخشی از شعارهای خود نیز موفق شده است. همچنان نیز در تلاش است تا مسائل را حل کند.

برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی باید از مسائل ریز شروع کنیم

وی در ادامه تاکید کرد: مسائل ریز اجتماعی را باید سامان دهیم تا آسیب های اجتماعی کاهش پیدا کند.

صرفا ورود نیروی انتظامی برای پیشگیری از وقوع جرم کافی نیست

وی افزود:  نیروی انتظامی و دستگاه قضایی نیز باید به وظایف خود عمل کنند اما تنها کافی نیست. فساد اداری و بروکراسی اداری را باید از ریشه موضوع حل کنیم. قطعا زورگیری های خشن در امنیت جامعه تاثیر منفی زیادی می گذارد. در سرمایه گذاری ها تاثیر منفی می گذارد. باید از ریشه شروع کنیم که کار به اینجا نرسد. زمانی که معیشت مردم در تنگنا قرار می گیرد این خشونت ها به حداکثر می رسد و در جامعه ناامنی افزایش می یابد.

گفتنی است، پیش از این علی مطهری، نایب رئیس مجلس دهم نیز در گفت وگو با ایسنا کاهش اقتدار پلیس و تعلل در برخورد با زورگیران را عامل اصلی رشد این جرائم در سطح جامعه تلقی کرد.

مطهری به ایسنا گفت که «علت اینکه اینگونه پدیده ها و آسیب های اجتماعی در جامعه رواج پیدا کرده است، یکی ناشی از کاهش اقتدار پلیس است. به نظر بنده در چند سال اخیر مقداری اقتدار پلیس کاهش پیدا کرده است و باید بیشتر شود. یک علت دیگر نیز به این امر باز می گردد که زمانی که اینگونه افراد بازداشت می شوند، به سرعت مجازات نمی شوند و مردم از سرنوشت آنان بی خبر می مانند.»

متن کامل گفت وگوی ایسنا با علی مطهری در این خصوص را در اینجا بخوانید.

انتهای پیام

نظرات

captcha